Pause

St. Stephen's Green House Fit Out

St. Stephen's Green House is a 1960's office block and the former HQ of the Irish Sugar Company. It is situated in a landmark location between Leeson Street and Earlsfort Terrace on the corner of St. Stephen's Green.

The project entailed the upgrade and fit-out of the 3rd floor, bringing the office space up to modern standards while retaining as much of the executive floor's character and features of the era as possible.

Ceilings were stripped out and replaced with plasterboard while electrical routes were renewed. Timber panelling was sanded back and treated for fire containment, new fire doors installed and clad in matching timber sheeting. Existing doors were upgraded to fire-rated status. An original partitioning system was maintained and altered to suit a new layout. A secure room was created complete with steel security features while minor asbestos containing materials were appropriately removed by specialists. 

Project Features

Along with the early edition partition system the building can boast an innovative window installation. The windows are double glazed and capable of pivoting 180 degrees on their horizontal axis for maintenance purposes. The system was intact and operational at the time of the project. 

The fit out works were completed in an agreed 8 week programme. 

 

  • Location
    Earlsfort Terrace, Dublin 2
  • Architect
    OPW Architects
  • Client
    OPW
  • Quantity Surveyors
    Austin Reddy & Company
  • Completion date
    December 2014